Website

Web design website

Web design website

Webdesign: uw website in een aangenaam kleedje

Het webdesign van uw site staat los van de kwaliteit aan informatie dat deze bevat. Om van uw website een echt succes te maken is het belangrijk om kwalitatieve informatie te bieden dat verwerkt zit in een aangenaam kleedje.

Web design: structuur

De structuur van uw website helpt de bezoeker om duidelijkheid te krijgen.  Hij wordt begeleid naar de informatie die hij nodig heeft. Dit gebeurt via de menu navigatie, tabbladen, broodkruimelnavigatie of zoekfunctie.

Web design: opmaak

Via HTML-codes wordt het design weergegeven. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van een stylesheet. Dit is een bestand met de extensie .CSS. In dit bestand kunnen alle lettertypes, kleuren, achtergrondafbeeldingen, positionering en spatiëring tussen elementen van de website worden bepaald. Als alle webpagina's van uw site verbonden zijn met dit CSS stylesheet bestand wordt het gemakkelijk om in één beweging alle lettertypes, kleuren,... aan te passen van uw website.

Web design: weergave

Iedere gebruiker beschikt over een scherm met een andere resolutie. Webdesigners dienen hiermee rekening te houden want er is niks vervelender dan te moeten horizontaal scrollen. Tegenwoordig bestaan er eveneens verschillende webbrowers om te surfen zoals:

  • Internet Explorer
  • Safari
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Opera

Deze browers interpreteren de HTML-code soms op geheel eigen wijze waardoor het design van de website er in de ene browser anders kan uitzien dan in de andere webbrower. Om dit probleem op te lossen werden de W3C normen bedacht, een soort webstandaarden.

Webdesigner Publi4U aanspreken om in te staan voor het web design van uw website? Bel 056 32 32 01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01