Website

Verlaag het bouncepercentage van uw website

Wat is het bouncepercentage precies?

Een websitebezoeker zal onder het bouncepercentage gerekend worden wanneer hij na het binnenkomen van uw site slechts één pagina bezoekt om daarna weer weg te gaan. Dit percentage wordt berekend door het totale aantal bezoekers te delen door het aantal dat na het bekijken van een pagina de site weer verlaat.

De algemeen geaccepteerde norm voor dit percentage ligt rond 40 %.

Het bouncepercentage op uw website verlagen

Onderstaande tips zullen u helpen om uw bouncepercentage naar beneden te krijgen:

1   Vergaar sterke content

Een website waarop flauwe content staat, zal snel een onprofessionele indruk nalaten. Sterke content is noodzakelijk om bezoekers te overtuigen van uw expertise en om zo hun vertrouwen te winnen.

2   Ga voor duidelijke call-to-actions

Het doel van uw website is om uw bezoekers te bewegen tot een bepaalde actie. Plaats daarom sterke call-to-actions op uw site die het hen gemakkelijk maken om bijvoorbeeld contact op te nemen, een product te bestellen, een offerte aan te vragen,...

Consumenten zijn online zeer ongeduldige wezens. Hoe meer u hen helpt tijdens hun informatiezoektocht, hoe sneller zij geneigd zullen zijn om actie te ondernemen.

3   Optimaliseer voor mobiele toestellen

Consumenten surfen steeds vaker via hun smartphone of tablet waardoor webdesigners websites op een andere manier moeten ontwerpen. U kan het zelf al raden, alle informatie die u op een desktopscherm ziet, kan u niet op zo'n klein smartphone scherm krijgen. Dankzij het responsief ontwerpen van sites wordt enkel de meest essentiële informatie op het kleine scherm getoond. Op die manier hoeven gebruikers niet steeds in te zoomen om de gewenste informatie te raadplegen.

Een responsive webdesign verhoogt de gebruikerservaring waardoor uw sitebezoekers de site minder snel zullen verlaten.

4   Verlaag de laadtijden van uw website

Snelheid is key! Wanneer een pagina er langer dan 10 seconden over doet om te laden, dan zijn de bezoekers wel zeer gedemotiveerd om op de website te blijven. Een gemiddelde laadsnelheid van meer dan 3 of 4 seconden kan al problematisch zijn.

Bovendien is een korte laadtijd ook één van de ranking factoren voor zoekmachines zoals Google.

5   Optimaliseer uw 404-pagina's

Een gepersonaliseerde 404-pagina laat de bezoeker niet in de kou. Het is perfect mogelijk dat de bezoeker een fout URL-adres intikt of via de zoekmachine terechtkomt op een pagina die niet meer bestaat. Door deze pagina te personaliseren kan u de bezoeker helpen door hem duidelijk te maken wat er mis is en hem te verwijzen naar de klantenservice of de homepagina.

Vaak wordt er nog een zoekbalk op deze pagina gezet. Door hier veel aandacht aan te besteden, daalt de kans dat bezoekers de site verlaten na het zien van deze 'page not found'-pagina.

Page not found

Zelf de smaak te pakken om uw online positie te verstevigen met een krachtige website?

Aarzel niet om webdesignbureau #company# uit Marke te contacteren via 056 32 32 01 of om het contactformulier in te vullen. We helpen u graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01